Приветствую Вас, Гость
Главная » 2018 » Февраль » 16 » У пошуках оптимальних форм і методів навчання
10:10
У пошуках оптимальних форм і методів навчання

  Циклова комісія суспільних дисциплін ХТЕК КНТЕУ проводить роботу щодо впровадження інноваційних концепцій в освітній процес. Так, для вивчення навчальної дисципліни Основи правознавства застосовуються технології продуктивного провалу, перевернутого навчання, безпаперового класу, які вже знайшли позитивні відгуки у світовій спільноті викладачів-новаторів. Перші результати були продемонстровані під час відкритого заняття з групою ТКД-136 кандидатом педагогічних наук, доцентом Кокодієм Ю.В.

  Для підготовки до занять активно використовувались інтернет-платформи персонального сайту викладача та пов'язаний з ним розділ викладача на сайті Коледжу, які містять різноманітну інформацію по темі заняття від відео-лекції до тестових завдань для самоконтролю і перевірки знань.

  В ході занять керівником було продемонстровано, як працюють студенти у пошуках відповідей на питання з якими їм прийдеться стикатись у житті та професійній діяльності, як розвиваються дослідницькі навички, здатність критично мислити.

 

  Переважна більшість студентів показала високі результати своєї роботи, вміння отримувати, аналізувати та систематизувати знання, що були отримані за допомогою Інтернет ресурсів. Кращих результатів досягли студенти Моцна Ірина, Ніколюк Юрій, Чорнобривий Богдан, Яюс Олена.

  Директор коледжу Трішкіна Н.І., заступники директора, завідувачі відділень, викладачі, присутні на відкритому занятті, схвально віднеслись до творчих пошуків викладача.

  Безумовно, що у продемонстрованих моделях освітньої діяльності є недоліки, але ж головне виявляти і сильні сторони таких технологій навчання та запроваджувати їх в освітній процес.

Просмотров: 476 | Добавил: uriy_kokodiy1
Всего комментариев: 0
avatar