Приветствую Вас, Гость
Главная » 2017 » Апрель » 10 » Музеї православ’я
18:19
Музеї православ’я

 

 В приміщенні Молодіжного православного центру, по вулиці Проскурівській, 60/1, знаходиться Музеї православ’я. Сюди приходять віряни та й прості українці, які хочуть дізнатися як стверджувалося християнство в Україні і на Поділлі, про те, як з’явилися різні християнські спільноти та вірування. Тут зібрана цінна колекція книг з історії православ’я, на стінах – фотографії та стенди.

  6 квітня, напередодні світлої Вербної неділі, члени Краєзнавчого гуртка, студенти груп ТХ-116 та БО-34 Хмельницького торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету теж відвідали Музеї православ’я.

  У цікавій та змістовній розповіді студенти дізнались про храми м. Хмельницького та області, місцево-шановані святині, їх історію. Лекція також торкнулася основ православної віри. Молоді люди побачили копію Острозької Біблії, раритетні видання церковних книг кінця ХІХ – початку ХХ ст., святині, привезені із Афона та Єрусалима. Ознайомились із працями місцевих науковців-дослідників з історії церкви та релігії.

  Такі відвідини сприяють відродженню духовності та становленню нації, адже саме в сьогоднішній важкий час нам всім потрібна консолідація, яка допоможе вистояти і не зламатися. Саме таким об’єднуючим містком і є православна церква.

Матвєєв А.Ю.

Просмотров: 527 | Добавил: uriy_kokodiy1
Всего комментариев: 0
avatar