Приветствую Вас, Гость
Главная » 2017 » Март » 26 » Досліджені християнські святині Хмельниччини
09:45
Досліджені християнські святині Хмельниччини

 

  Історики, краєзнавці, усі шанувальники давнього минулого Поділля і України разом з Краєзнавчим гуртком та клубом «Шлях до законності» Хмельницького торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету зустрілися з відомим Подільським істориком, краєзнавцем, журналістом та літератором, членом Національної Спілки журналістів України, членом Національної Спілки краєзнавців України та ГО «Спілка археологів України», Головою обласного осередку Конгресу літераторів України, керівником Центру Мархоцькознавства Захар'євим Володимиром Анатолійовичем.

  Володимир Анатолійович на цей раз завітав з презентацією своєї книги «Найдавніші археологічно досліджені християнські святині Хмельниччини».

  Всі присутні на зустрічі отримали унікальну можливість безпосередньо від автора дізнатися про археологічні дослідження, дослідження архівних матеріалів та літописних джерел про найдавніші християнські святині Хмельниччини, які досліджені археологами ХІХ-ХХІ століть і автором, зокрема. А саме: Бакотський скельно-печерний монастир, давньоруську дерев'яну церкву з Сокільця на Ушиці, дерев'яну церкву-попередницю Троїцького храму в Кам'янці-Подільському часу господарювання тут наприкінці XIV ст. братів Коріатовичів і ставленика Вітовта феодала Снипко з Мельштина, та прямого підпорядкування української церкви Костянтинополю, християнського об'єкта біля с. Вільховець Новоушицького району Хмельницької області.

  Розповідь супроводжувалась ілюстраціями, схемами, матеріалами, які вдалось знайти або відтворити. Емоційність зустрічі придало те, що Володимир Анатолійович особисто організовував та проводив археологічні дослідження на Поділлі, захоплююче розповідає, надихає на любов до рідного краю, до його історії та традицій. «Історія – це те що нас єднає з попереднім поколінням», - підкреслює автор.

  Особливу увагу на зустрічі приділили молоді, яка не байдужа до своєї історії та звертається до Краєзнавчого музею зі своїми історичними знахідками, які в подальшому можуть перетворитися у фахові обстеження та дослідження з новими відкриттями, як це було з християнським об'єктом біля с. Вільховець Новоушицького району Хмельницької області.

  Володимир Анатолійович запросив всіх бажаючих до участі у археологічних розкопках, а також звернувся до присутніх як літератор та Голова обласного осередку Конгресу літераторів України з проханням повідомити про свою літературну творчість, заявити про себе.

  Після натхненної зустрічі зі справжнім патріотом Хмельниччини, творчою, талановитою, щирою та відкритою до співпраці людиною, члени клуба «Шлях до законності» додатково обговорили питання прав та обов’язків людини і громадянина, щодо культурної та археологічної спадщини.

 

 

Просмотров: 379 | Добавил: uriy_kokodiy1
Всего комментариев: 0
avatar